چگونه یک چراغ قوه مناسب برای کمپینگ و سفر خود می توانیم انتخاب کنیم؟

همانطوری که می دانید چراغ قوه های LED در تمام نقاط جهان و در میان تمامی اقشار جامعه از پرسنل نظامی و مجریان قانون گرفته تا افراد علاقه مند به کمپ، کوهنوردان، داگ واکرها و کودکان علاقه مند به نور بسیار محبوب اند.  اما در میان ده ها چراغ قوه های لیست شده در سایت قوچ چگونه چراغ قوه مناسب و مورد نظر خود را انتخاب می کنید؟

8 مرحله برای انتخاب بهترین چراغ قوه متناسب با نیاز شما 


1. از این چراغ قوه برای چه هدفی استفاده می شود؟

نخست باید مشخص کنید هدف شما از خرید چراغ قوه چیست؟

اگر  می خواهید از آن برای عملیات جستجو و نجات، شکار یا دسترسی به دیدی در محدوده وسیع استفاده کنید به چراغ قوه ای با روشنایی ( برای مثال بیشتر از 1.000لومنز)  و دوامی بالا نیاز دارید.

اگر هدف شما کمپ زدن، کوهنوردی، ماهیگیری، قایقرانی، گردش یا قدم زدن به دور خانه یا اتومبیلتان است به پرتویی قوی تر (احتمالا 300 تا1000 لومنز)  و نیز چراغ قوه ای مقاوم در برابر ضربات سخت  نیاز خواهید داشت.

برای موارد کاربردی عمومی در خانه،  در محیط بیرون و یا اتاق زیرشیروانی و یا محیط هایی که به فاصله دید کوتاهتری نیاز است، چراغ قوه ای با ویژگی های معمولی برای مثال روشنایی  100-300 لومنس مناسب است. 



 2. میزان روشناییچراغ قوه مناسب مورد نیاز را مشخص کنید

چراغ قوه ها دیگر ابزارآلات به شمار نمی روند بلکه وسیله ای مفید با کاربردی جالب است.

صاحب نظران در عرصه چراغ قوه ها معتقدند روشنایی بیشتر بهتر است ولی باید با توجه به هدفتان  در مورد میزان تشعشع مورد نیازتان تصمیم گیری کنید.

20-10 لومنس: مناسب فعالیتهای صورت گرفته در محدوده نزدیک برای مثال پیدا کردن کلید در کیف، پیدا کردن سوراخ کلید درب ورودی، فاصله پرتو تا بیش از 100 متر

150-20 لومنس: فاصله پرتو در حدود 120 متر، مناسب برای قدم زدن به دور خانه، داگ واکینگ

200-160 لومنس: فاصله پرتوی ساتع شده تا شعاع حدود 250 متری، مناسب برای کاربردهای عمومی، پیاده روی/ کوهنوردی، کمپ زدن، گردش در اطراف خانه، کارهای فنی و تاکتیکی و امنیت شخصی

500-200 لومنس: کارهای فنی و تاکتیکی، شکار، کوهنوردی، موارد کاربردی مختلف در مشاغل مختلف، ماهیگیری، قایقرانی

1000-600 لومنس:  اینجاست که موضوع جالب می شود. در برخی مدلها به شعاع نوری تا بیش از 300 متر دسترسی دارید و در نتیجه این مدلها برای کمپ زدن، کوهنوردی، شکار، غارنوردی، ماهیگیری یا کاربردهای صنعتی مناسب هستند.

بیش از 1000 لومنس:  غیرمناسب برای گردش در حوالی خانه یا مکانها در حال ساخت!  این چراغ قوه های فوق العاده برای جستجو و نجات، شکار، کار یا تفریح  در فواصل زیاد بسیار مناسب اند.



3. وزن، ساختار و قابلیت مقاومت در برابر آب

از آنجاییکه این روزها برای ساخت چراغ قوه های قوی از آلومینیوم درجه هواپیما (Aircraft Grade Aluminium) استفاده می شود، روشنایی آنها بیشتر شده است.  البته هنوز هم از پلاستیک های سخت و فولاد ضد زنگ در ساخت برخی مدلها استفاده می شود.

رشته های موجود در چراغ قوه های آلومینیومی بقدری نزدیک به یکدیگر بافته شده اند که بر اساس استاندارد بین المللی IPX-8 حالت ضدآبی پیدا کرده اند و این یعنی حتی اگر این چراغ قوه ها را در عمق 2 متری فرو برید  باز هم به فعالیت خود ادامه می دهد.



.اندازه

چراغ قوه های LED در سالهای اخیر به طرز غیرقابل باوری فشرده شده اند.

مهندسان فعال در زمینه چراغ قوه ها با استفاد از تکنولوژی آمریکایی بازده لامپ های cree توانستند نور بسیار زیادی را از باطری های معمولیAA تولید کنند.  باطری های لیتیومی  قدرت بیشتری را برای چراغ قوه های LED  با عملکرد پیشرفته  تولید می کنند.

چراغ قوه های امروزی به نسبت گذشته کوچک تر و فشرده تر شده اند زیرا امروزه تعداد کمتری از باطری ها برای تولید حجم زیادی از نور مورد استفاده قرار می گیرند.



5 .نوع باطریها

مزایای باطری های آلکالینی عبارتند از:

تهیه آسان از سوپرمارکتها، مفید و راحت بودن.

اما این باطری ها  عمر مفید و ماندگاری باطری های لیتیومی را ندارند.

باطری های لیتیومی  یکبار مصرف همچون باطری های CR123A عمر مفید و ماندگاری بیشتری نسبت به باطری های آلکالینی دارند ولی قیمت آنها اندکی بیشتر است. اما این سری باطری ها سری قابل شارژ یعنی RCR123 نیز داند که قدرتمند تر ماندگار تر و مقرون به صرفه تر از باتری های الکالینی هستند.

باطری های لیتیوم یونی قابل شارژ بهترین منبع انرژی برای چراغ قوه های LED پیشرفته هستند.

علاوه بر ماندگاری و عمر مفید بیشتر و نیز قابلیت شارژ مجدد، مزیت اصلی این باطری ها اینست که هرگز بدون باطری نمی مانید. شما می توانید از حالت توربو ( حداکثر روشنایی) استفاده کرده و نگران تمام شدن باطری و خرید پی در پی باطری های جدید نباشید.



6. حالتها و ویژگی های پرتو

برخی چراغ قوه ها تنوع پرتویی متفاوتی دارند که عبارتند از:

سطح روشنایی کم-متوسط-زیاد-توربو

پرتوی متمرکز- مناسب برای دقیق شدن روی یک هدف یا شی

پرتوی پخش - مناسب برای کشف و بررسی اطرافتان

حالت  بارقه- مناسب برای حالتهای اورژانسی و سیگنال دهی

حالت فلش- مناسب برای سیگنال دهی، مواقع اورژانسی و کد مورس



7.  نام برند

مزیت خرید چراغ قوه ای برند عبارتند از:

عملکرد بهتر

روشنایی بیشتر

تنوع بیشتر در پرتوی ساتع شده

طول عمر بیشتر، برخی برندها تا بیش از 50.000 ساعت

گارانتی های فوق العاده بیشتر از 2 سال



8.  قیمت

مثل همیشه هرچقدر پول دهید همان قدر هم می توانید از امکانات استفاده کنید.

می توانید 50-20 دلار خرج کنید و یک LEDکوچک بخرید که طول عمر کوتاهی دارد.

برندهای معتبر بسته به میزان روشنایی و عملکردشان قیمتی بین 200-30 دلار دارند. اما قیمت چراغ قوه های مناسب برای عملیات جستجو و نجات بیش از 200 دلار است.

بهترین کار توجه به این هشت توصیه ی ارائه شده و تعیین نوع چراغ قوه مناسب با هدفتان و همچنین برندی متناسب با قیمت پرداختی است.


امنیت خاطر

با توجه به تمامی این ویژگی ها چگونه می توان این چراغ های با برندهای مختلف را با هم مقایسه کرد؟ سوال خوبی است. مطمئنا می توانید عملکرد تمامی چراغ قوه های دارای  مجوز رسمی استانداردهای بین المللی ANSI  و CE اروپا را داشته باشد را با یکدیگر مقایسه کنید.

نظرات

 
captcha

 
ارسال نظر
مقالات جدید
مقالات پربازدید

فروشگاه لوازم شکار و طبیعت گردی قوچ

Top